Science for Sustainability

Wil jij helpen het welzijn van de planeet en de mensen die er leven veilig te stellen en bijdragen aan een duurzame samenleving?

Science for Sustainability

Het ten goede keren van de afbraak van klimaat en natuur is de grootste uitdaging van deze eeuw. Hoogste tijd om duurzamer te leren leven, zonder fossiele brandstoffen. In het verlengde hiervan is het zaak dat we onze natuurlijke bronnen - water, voedsel, energie, vruchtbare aarde - eerlijker verdelen en duurzamer benutten. Vanuit het VU-thema Science for Sustainability zoeken docenten, onderzoekers en studenten naar integrale oplossingen voor dit soort urgente duurzaamheidsvraagstukken. Lees meer over Science for Sustainability op onze algemene website.

Jij en Science for Sustainability

Wil jij helpen het welzijn van de planeet en de mensen die er leven veilig te stellen en bijdragen aan een duurzame samenleving? Lees je met veel belangstelling over Shell én Greenpeace en volg je het politieke nieuws over klimaat en milieu? Dan is een van deze bacheloropleidingen je misschien op het lijf geschreven. Zeker als je Algemene Natuurwetenschappen en/of de vakken Natuurkunde, Biologie en Wiskunde leuk vindt.

Interdisciplinair

Bij elk van deze opleidingen kun je rekenen op een interdisciplinaire benadering van het desbetreffende vakgebied. Dat betekent dat je zowel theoretisch als praktijkgericht wordt gevormd in biologie, economie en sociale- en natuurwetenschappen. Zo ben je straks klaar voor het echte werk!
;