Human Health & Life Sciences

Ben jij gefascineerd door de biologie van de mens, de nieuwste ontwikkelingen in de gezondheidszorg en onze relatie tot het leven en de natuur?

Human Health & Life Sciences

De gezondheidszorg is een bijzonder boeiend, maar ook complex speelveld. Wetenschappers bestrijden met groeiend succes ziektes en epidemieën. Tegelijkertijd houden steeds meer mensen er een ongezonde levensstijl op na. Vanuit het VU-thema Human Health & Life Sciences zoeken docenten, onderzoekers en studenten naar integrale oplossingen voor dit soort gezondheidsvraagstukken. Lees meer over Human Health & Life Sciences op onze algemene website.

Jij en Human Health & Life Sciences

Ben jij gefascineerd door de biologie van de mens, de nieuwste ontwikkelingen in de gezondheidszorg en onze relatie tot het leven en de natuur? Dan is een van deze bacheloropleidingen je misschien op het lijf geschreven. Zeker als je Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek als profiel hebt.

Interdisciplinair

Bij elk van deze opleidingen kun je rekenen op een interdisciplinaire benadering van het desbetreffende vakgebied. Dat betekent dat je zowel theoretisch als praktijkgericht wordt gevormd in uiteenlopende natuur- en gezondheidswetenschappelijke disciplines. Zo ben je straks klaar voor het echte werk!

Hulp bij het kiezen tussen de opleidingen

Hulp bij het kiezen tussen de opleidingen Met het Kijk-en-vergelijkschema kun je jouw interesses en favoriete schoolvakken linken aan één of meerdere H2LS-opleidingen. In het schema geven de dikte van de lijnen de mate van verwantschap tussen een interessegebied of een schoolvak en deze studies aan. Dus: hoe dikker een lijn, hoe sterker de verbanden. Zo leer je bij alle opleidingen iets over de werking van het menselijk lichaam, maar dit leer je het meest bij Biomedische wetenschappen en Gezondheid en leven. En in bijna alle studies komt er scheikunde aan bod, maar vooral bij Farmaceutische wetenschappen.

Heb je specifieke vragen over de H2LS-opleidingen? Of wil je graag met een van onze voorlichters praten over de overeenkomsten en verschillen tussen deze studies en welke het beste bij jou past? Met een studiekeuzegesprek helpen we jou om de juiste studiekeuze te maken. Mail voor een afspraak naar: voorlichting.h2ls@vu.nl.

;