Voor decanen

Studiekeuze informatie

Als decaan speelt u een belangrijke rol bij de voorlichting aan vwo-leerlingen. In welke fase van het keuzeproces uw leerlingen ook zitten, de VU heeft altijd wel informatie of een passende activiteit die ze verder op weg helpt.

Wisselwerk: nieuws voor decanen 
VU nieuws dat voor een decaan van belang is. Lees de verschillende edities van de Wisselwerk.

VU Studie Inspirator
Voor leerlingen die nog geen idee hebben wat ze willen studeren is er de VU Studie Inspirator. Op basis van zijn of haar maatschappelijke interesses, ontvangt uw leerling een persoonlijk resultaat met opleidingen die mogelijk interessant zijn. Dit resultaat kan verrassen en inspireren, omdat het opleidingen kan bevatten waar uw leerling niet meteen zelf aan gedacht heeft. Bekijk het filmpje voor een uitleg over de VU Studie Inspirator.

Open dagen
Als decaan speelt u een belangrijke rol bij de voorlichting aan vwo-leerlingen. U kunt uw leerlingen wijzen op onze open dagen of andere voorlichtingsactiviteiten die de VU aanbiedt.

Actief met wetenschap
De VU-opleidingscoördinatoren organiseren samen met de scholen verdiepende onderwijsactiviteiten voor scholieren om de overgang van het vwo naar de opleidingen van de VU soepel te laten verlopen.

Pre-University College
Een samenwerkingsverband tussen 52 vo-scholen uit de regio Groot-Amsterdam en de VU, dat uitdagende programma’s biedt voor vwo-leerlingen en professionaliseringsmogelijkheden voor docenten.

Onderwijsactiviteiten bij u op school
In welke fase van het keuzeproces een scholier ook zit, de VU heeft altijd wel een passende activiteit die ze verder op weg helpt.

VU Matching
De Vrije Universiteit wil scholieren graag op weg helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Naast het oriënteren op de website, het bezoeken van voorlichtingsdagen en verdiepende activiteiten, helpt VU Matching scholieren met het maken van een goede keuze. Lees hoe VU Matching in z'n werk gaat en hoe het wordt ervaren door scholieren.

Wisselwerk: nieuws voor decanen

Het laatste nieuws leest u in Wisselwerk: de nieuwsbrief die speciaal is geschreven voor decanen, mentoren en docenten uit het voortgezet onderwijs. U kunt hier interessante artikelen lezen en deze eenvoudig met collega’s delen.

Wisselwerk - najaar 2019
Wisselwerk - voorjaar 2019
Wisselwerk - najaar 2018


Studiekeuzeactiviteiten bij u op school

Organiseert uw school komend schooljaar een voorlichtingsbijeenkomst voor leerlingen uit 4, 5 en/of 6 vwo? De VU helpt graag en biedt kosteloos de volgende activiteiten aan:

  • Een algemene presentatie over studeren aan de universiteit (voor leerlingen uit 4/5 vwo en 6 vwo), met onder meer tips voor een weloverwogen studiekeuze en uitleg over selectie en matching bij bacheloropleidingen.
  • Een presentatie over een of meerdere van onze 49 bacheloropleidingen. 
  • Een presentatie over een interessegebied, waarbij verwante opleidingen met elkaar worden vergeleken.
  • Een informatiestand op uw voorlichtingsmarkt.
Heeft u interesse in een of meerdere van bovenstaande activiteiten voor komend schooljaar, laat het ons dan weten via scholen.mc@vu.nl. Wij nemen dan vrijblijvend contact met u op. Ook voor vragen kunt u ons bereiken op dit e-mailadres.

Pre-University College

Uitdagende programma’s die 3, 4 ,5 en 6 vwo leerlingen voorbereiden op de overstap van het vwo naar de universiteit. Daarvoor staat het Pre-University College: een samenwerkingsverband tussen 52 vo-scholen uit de regio Groot-Amsterdam en de VU. Leerlingen maken kennis met de wetenschap en ontdekken hun talenten, een waardevolle ervaring die hen helpt om later tot een goede studiekeuze te komen. Voor docenten biedt het Pre-University College professionaliseringsmogelijkheden in de vorm van docent-ontwikkelteams en nascholing voor het opfrissen van onderzoekvaardigheden en handvaten bij de begeleiding van het profielwerkstuk.

Bekijk de programma’s van het Pre-University College.
;