Proefstuderen

Voor één dag student

Verder verdiepen in een bacheloropleiding aan de VU? Meld je aan voor Proefstuderen of individueel meelopen. Je bent dan een dag(deel) te gast bij een opleiding van jouw keuze. Bij Proefstuderen stelt de opleiding een speciaal programma samen met een hoor- en werkcollege. Bij individueel meelopen ga je een dag(deel) mee met een student. Sommige opleidingen bieden beide opties aan.

Na deze verdiepende activiteiten heb je een goede indruk van de opleiding en de studenten. Je kunt dan beter bepalen of de opleiding aansluit bij jouw interesses en capaciteiten, waardoor je nog beter een studiekeuze kunt maken. 

Heb je vragen over Proefstuderen? Neem contact met ons op.

Aanmelden Proefstuderen

In onderstaand aanmeldformulier staan de bacheloropleidingen die op dit moment Proefstuderen of individueel meelopen aanbieden.

Let op: Voor onderstaande opleidingen verloopt het aanmelden voor Proefstuderen anders: 

  • Natuur- en Sterrenkunde, Scheikunde, Oudheidswetenschappen, Archeologie, Griekse en Latijnse taal en cultuur: Aanmelden kan via de UvA.
  • Tandheelkunde: Aanmelden kan via ACTA.
  • Bewegingswetenschappen: Lees de toelichting.

Proefstuderen Bewegingswetenschappen

Voor proefstuderen bij de bacheloropleiding Bewegingswetenschappen (BW) kun je je alleen aanmelden als je eerst een informatieronde Bewegingswetenschappen op de VU Bachelordag hebt bezocht. Ga je naar de eerstvolgende VU Bachelordag? Dan kun je je al wel aanmelden voor proefstuderen bij Bewegingswetenschappen.

Contact

Heb je vragen over proefstuderen?
E: contact@vu.nl
T: 020 598 5000 (maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00).