VU Bachelordag

Vrijdag 1 november en zaterdag 2 november

Verander je wereld. Studeer aan de VU!

Kom vrijdag 1 november of op zaterdag 2 november 2019 naar de open dag op de VU campus in Amsterdam en maak kennis met jouw favoriete bacheloropleidingen.

Tijdens de open dag helpen we je zo goed mogelijk bij het maken van een juiste studiekeuze die aansluit bij jouw talenten, interesses en visie voor de toekomst. Een studie kies je om jouw unieke talenten te ontwikkelen, want dat maakt jou waardevol.

Welke opleiding je ook kiest, als je studeert aan de VU, ontwikkel je innovatiekracht die je koppelt aan internationale maatschappelijke betrokkenheid. We willen je inspireren groter te denken en de wereld om je heen te veranderen!

Bekijk alvast het programma en meld je aan!

Programma vrijdag (.pdf)
Programma zaterdag (.pdf)

Wat kun je allemaal doen?

Tijdens de open dag staat alles in het teken van jouw studiekeuze en kun je je oriënteren op meer dan 50 bacheloropleidingen van de VU. Stel al je vragen op de verschillende informatiemarkten en maak kennis met onze docenten en studenten. Tijdens de verschillende informatierondes, workshops en proefcolleges krijg je een indruk van je favoriete opleidingen. Weet je nog niet precies wat je wilt studeren? We helpen je graag op weg bij onze studiekeuze workshops.

Je ontdekt alles over het studeren aan de VU; onze campus, de opleidingen, docenten, studenten en faciliteiten waar je gebruik van kunt maken tijdens je studie.

Let op! Rondom station Amsterdam Zuid en de A10 zijn werkzaamheden gepland. Lees goed hoe je de VU kunt bereiken en plan je reis voor vertrek.

Op vrijdag en zaterdag wordt een vergelijkbaar programma aangeboden.

Vrijdag 1 november

De Bachelordag op vrijdag 1 november starten we om 15:00 uur en eindigen we om 20:30. De gehele middag en avond is de informatiemarkt te bezoeken en vinden er naast de Kick-off nog drie informatierondes plaats. Bekijk alvast het volledige vrijdagprogramma

Informatiemarkt hoofdgebouw open
15:00 uur
Kick-off
15:45 - 16:15 uur
Ronde 1
16:45 - 17:30 uur
Ronde 2
18:00 - 18:45 uur
Ronde 3
19:15 - 20:00 uur
Informatiemarkt gesloten
20:30 uur

Zaterdag 2 november

Op zaterdag 2 november starten we op 08:45 en eindigen we om 16:45. De gehele dag is de informatiemarkt te bezoeken en naast de Kick-off vinden er nog vijf informatierondes plaats. Bekijk alvast het volledige zaterdagprogramma.

Informatiemarkt hoofdgebouw open08:45 uur
Kick-off
09:30 - 10:00 uur
Ronde 1    
10:30 - 11:15 uur
Ronde 2  
11:45 - 12:30 uur
Ronde 3
13:00 - 13:45 uur
Ronde 4
14:15 - 15:00 uur
Ronde 5
15:30 - 16:15 uur
Informatiemarkt gesloten
16:45 uur

Beide dagen vinden plaats op en rond de VU Campus. De verschillende locaties liggen op loopafstand van elkaar. Het adres van het Hoofdgebouw is: de Boelelaan 1105, 1081HV in Amsterdam. 

De Bachelordag kun je het beste bereiken met het openbaar vervoer. 

Let op: Op 1 en 2 november zijn er werkzaamheden gepland op en rond station Amsterdam Zuid. De VU is daarom op een andere manier te bereiken dan gewoonlijk. Lees meer op www.vu.nl/bereikbaarheid

Rondom de VU campus is er slechts beperkt ruimte om te parkeren (betaald). Daarom raden we aan om met het openbaar vervoer te komen.

We gaan beide dagen van start in de Aula. Dit is de grootste zaal op de campus. Een mooi moment om je welkom te heten en meer te vertellen over de VU.
Op de informatiemarkt kun je al je vragen stellen aan docenten en studenten van je favoriete opleidingen. Zij kunnen je meer vertellen over het inhoudelijke programma, het aanmelden en studeren aan de VU. Elke opleiding heeft een eigen stand. Ook kun je kennis maken met diverse studenten initiatieven waarbij je je kunt aansluiten tijdens je studie zoals: Green Office VU, Project VoorUit, A Broader Mind, Community Service Learning en de Amsterdamse Kamer van Verenigingen.

Tijdens drie informatierondes op vrijdag en vijf informatierondes op zaterdag vertellen docenten en (oud-)studenten je graag meer over hun opleiding. We raden je aan om bij het kiezen van je informatierondes ook ruimte vrij te houden voor het bezoeken van de informatiemarkt.

Sommige opleidingen bieden naast informatierondes, een aanvullend programma zoals rondleidingen, proefcolleges en workshops. Je krijgt dan een nog beter beeld van het onderwijsprogramma en de studiemethode.

Bachelor Rechtsgeleerdheid

 • Workshop Oefenrechtbank
  De zitting is geopend! Tijdens de zitting van de oefenrechtbank wordt een echte strafzaak nagespeeld door docenten en studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Je hoort het requisitoir van de Officier van Justitie, het pleidooi van de advocaat, het laatste woord van de verdachte en natuurlijk de beslissing van de rechter.

Bachelor Criminologie

 • Crime Hotspot Analyse (alleen zaterdag) 
  Duik dieper in de studie Criminologie tijdens deze mini-werkgroep waarin een Hot Spot analyse wordt behandeld. Een Hot Spot is een gebied dat gekenmerkt wordt door hoge misdaadcijfers. Naast juridische vakken, vakken uit de psychologie en criminologische vakken, ontwikkel je bij Criminologie ook onderzoeksvaardigheden. Een voorbeeld hiervan is de Hot Spot analyse.

Bachelor Notarieel recht

 • Workshop: Een casus uit de praktijk (alleen zaterdag).
  Duik dieper in de studie Notarieel recht! Tijdens deze mini-werkgroep behandel je een notariële casus en maak je kennis met de vraagstukken en dilemma’s die binnen dit vakgebied centraal staan.
Bachelor Literature and Society: English
 • Workshop: Creative writing (alleen zaterdag). 
  In this workshop, students will investigate how establishing a practice of creative writing can be beneficial to honing their academic writing skills. They will try a few writing prompts to produce pieces of short fiction, which we’ll then workshop by offering constructive feedback on each other’s work.

Bachelor Religiewetenschappen: Islam

 • Rondleiding (alleen zaterdag)

Bachelor Communicatiewetenschap/ Communication Science

 • Communicatiewetenschap: Workshop social media analytics
  Social media analytics, demonstratie en workshop. Kom naar het media lab en leer hoe je communicatie kunt onderzoeken.


Vind je het lastig om een studiekeuze te maken of twijfel je tussen een aantal opleidingen? Bezoek dan één van onze studiekeuze-workshops. We bieden ook een workshop speciaal voor ouders aan.

 • Werkcollege Oriënteren op een keuze
  Geef jezelf een bliksemstart met dit werkcollege over studiekeuze. Eerst krijg je uitleg over de stappen, daarna ga je gelijk zelf aan de slag!
 • Workshop De knoop doorhakken voor leerlingen
  Heb je al wel een idee wat je zou willen studeren, maar twijfel je tussen een aantal opleidingen? In een kleine groep krijg je opdrachten en coaching waardoor die laatste stap makkelijker wordt. Bezoek deze workshop tijdens de open dag, want vooraf registreren is niet mogelijk.
 • Workshop voor ouders
  Als ouder heeft u meer levenservaring en kunt u een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning van de studiekeuze van uw kind. In deze workshop geven wij inzicht in het studiekeuze proces en handvatten om uw kind nóg beter te begeleiden en ook vrij te laten in zijn/haar keuze. Bezoek deze workshop tijdens de open dag, want vooraf registreren is niet mogelijk.

Laat je door één van onze studenten rondleiden over de VU-campus. Ze vertellen je graag hoe zij de vele faciliteiten die we hier op één locatie hebben gebruiken. Op beide dagen kun je ook in een select groepje rondgeleid worden door het O|2 labgebouw.

Contact & Whatsapp

Heb je vragen over de open dag, mail dan naar contact@vu.nl, bel 020 – 598 5000 (maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur) of stuur een bericht via WhatsApp:+31 6 825 48 367.

Volg ons op

Facebook-icoon Twitter-icoon Instagram-icoon

;