VU Bachelordag

Vrijdagavond 2 en zaterdag 3 november

Verander je wereld. Studeer aan de VU!

Wil jij een universitaire bacheloropleiding kiezen die het beste aansluit bij jouw interesses en talenten? Kom op vrijdagavond 2 of zaterdag 3 november 2018 naar de open dag op de VU campus in Amsterdam.

Tijdens de open dag willen we je zo goed mogelijk helpen bij het maken van de juiste studiekeuze die het meeste aansluit bij jouw talenten, interesses en visie voor de toekomst. Een studie kies je om jouw unieke talenten te ontwikkelen, want dat maakt jou waardevol.

Welke opleiding je ook kiest, als je studeert aan de VU, ontwikkel je innovatiekracht die je koppelt aan internationale maatschappelijke betrokkenheid. We willen je inspireren groter te denken, de wereld om je heen te veranderen én te verbeteren!

Wat kun je allemaal doen?

Tijdens de open dag staat alles in het teken van jouw studiekeuze en kun je je oriënteren op meer dan 50 bacheloropleidingen van de VU. Op de informatiemarkt stel je al jouw vragen aan onze docenten en studenten. Daarnaast kun je informatierondes, workshops en proefcolleges bijwonen. Als je nog niet precies weet wat je wilt studeren kun je een studiekeuze workshop volgen.

Je ontdekt alles over het studeren aan de VU; onze campus, de faculteiten en alle faciliteiten waar je gebruik van kunt maken tijdens je studie. Daarbij hoort ook Campus Uilenstede met Cultuurcentrum Griffioen en Sportcentrum VU waar je op zaterdag met de tuktuk heen kunt.

Op vrijdagavond en zaterdag wordt een vergelijkbaar programma aangeboden.

Vrijdagavond 2 november

De Bachelordag op vrijdagavond 2 november start om 16.15 uur en eindigt om 21.30. De gehele avond is de informatiemarkt te bezoeken en vinden er naast de Kick-off nog drie informatierondes plaats. Bekijk alvast het volledige vrijdagprogramma

Start: 16.15 uur
Kick-off: 16.30 - 17.15 uur
Ronde 1: 17.45 - 18.30 uur
Ronde 2: 19.00 - 19.45 uur
Ronde 3: 20.15 - 21.00 uur
Einde: 21.30 uur

Zaterdag 3 november

Op zaterdag 3 november starten we op 08.45 en eindigen we om 16.45. De gehele dag is de informatiemarkt te bezoeken en naast de Kick-off vinden er nog vijf informatierondes plaats. Bekijk alvast het volledige zaterdagprogramma.

Start: 08.45 uur
Kick-off: 09.15 - 10.00 uur
Ronde 1: 10.30 - 11.15 uur
Ronde 2: 11.45 - 12.30 uur
Ronde 3: 13.00 - 13.45 uur
Ronde 4: 14.15 - 15.00 uur
Ronde 5: 15.30 - 16.15 uur
Einde: 16.45 uur

Locaties en vervoer

Beide dagen vinden plaats op en rond de VU Campus op verschillende locaties, die op loopafstand van elkaar liggen. Het adres van het Hoofdgebouw is: de Boelelaan 1105, 1081HV in Amsterdam. De Bachelordag kun je het beste bereiken met het openbaar vervoer, station Amsterdam zuid en tram/metro haltes liggen direct rondom de campus. Plan je reis op www.9292.nl. Vervoer met de auto raden we af, vanwege beperkte parkeer mogelijkheden rondom de VU campus, parkeren is ook betaald.

We gaan beide dagen van start in de Aula. Dit is de grootste zaal op de campus. Een mooi moment om je welkom te heten en meer te vertellen over de VU.
Op de informatiemarkt kun je al je vragen stellen aan docenten en studenten van je favoriete opleidingen. Zij kunnen je meer vertellen over het inhoudelijke programma, het aanmelden en studeren aan de VU. Elke opleiding heeft een eigen stand. Ook kun je kennis maken met diverse studenten initiatieven waarbij je je kunt aansluiten tijdens je studie zoals: Green Office VU, Project VoorUit, A Broader Mind, Community Service Learning en de Amsterdamse Kamer van Verenigingen.

Tijdens drie informatierondes op vrijdagavond en vijf informatierondes op zaterdag vertellen docenten en (oud-)studenten je graag meer over hun opleiding. We raden je aan om bij het kiezen van je informatierondes ook ruimte vrij te houden voor het bezoeken van de informatiemarkt.

Sommige opleidingen bieden naast informatierondes, een aanvullend programma zoals rondleidingen, proefcolleges en workshops. Je krijgt dan een nog beter beeld van het onderwijsprogramma en de studiemethode.

Bachelor Rechtsgeleerdheid

 • Workshop Oefenrechtbank
  De zitting is geopend! Tijdens de zitting van de oefenrechtbank wordt een echte strafzaak nagespeeld door docenten en studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Je hoort het requisitoir van de Officier van Justitie, het pleidooi van de advocaat, het laatste woord van de verdachte en natuurlijk de beslissing van de rechter.

Bachelor Criminologie

 • Crime Hotspot Analyse (alleen zaterdag) 
  Duik dieper in de studie Criminologie tijdens deze mini-werkgroep waarin een Hot Spot analyse wordt behandeld. Een Hot Spot is een gebied dat gekenmerkt wordt door hoge misdaadcijfers. Naast juridische vakken, vakken uit de psychologie en criminologische vakken, ontwikkel je bij Criminologie ook onderzoeksvaardigheden. Een voorbeeld hiervan is de Hot Spot analyse. 
 • Criminele Jongens en Meisjes Quiz
  Duik dieper in de studie Criminologie met de Criminele Jongens en Meisjes Quiz! Van psychologische vraagstukken tot onderzoeksmethodieken en van preventie van misdaad tot strafrecht. Door deze quiz krijg jij een goed beeld van de onderwerpen die bij Criminologie centraal staan.  

Bachelor Notarieel recht

 • Workshop: Een casus uit de praktijk (alleen zaterdag). Duik dieper in de studie Notarieel recht! Tijdens deze mini-werkgroep behandel je een notariële casus en maak je kennis met de vraagstukken en dilemma’s die binnen dit vakgebied centraal staan.

Bachelor Geschiedenis/ History: History and International Studies

 • History: Taster Lecture (alleen vrijdag).
  1989: The Year the World was Whole by prof. dr. Pal Nyiri. The Berlin Wall falls and the democracy movement in Tiananmen Square, Peking, is crushed. Yet, it feels like the world is moving towards a common future. Thirty years on, a personal reflection on a year that bound us all much closer than we are today. Pál Nyiri is Professor of Global History from an Anthropological Perspective.

Bachelor Filosofie/ Philosophy

 • Philosophy: Workshop.
  Justice - the experiment. The famous philosopher John Rawls thought you should devise a theory of justice behind ‘a veil of ignorance’, to avoid bias and unfairness. In this experiment, we put ourselves behind the veil of ignorance and formulate our own theory of justice.

Bachelor Literature and Society: English

 • English Workshop: Comics
  In this workshop, students will learn about the exciting new field of comics studies and its relationship to the study of literature in a visual culture. They will also produce short comics—no expert skills required!—taking into consideration how images in sequence work to create visual narratives.
 • Workshop: Creative writing (alleen zaterdag). 
  In this workshop, students will investigate how establishing a practice of creative writing can be beneficial to honing their academic writing skills. They will try a few writing prompts to produce pieces of short fiction, which we’ll then workshop by offering constructive feedback on each other’s work.

Bachelor Religiewetenschappen: Islam

 • Rondleiding (alleen zaterdag)

Bachelor Communicatiewetenschap/ Communication Science

 • Communicatiewetenschap: Workshop social media analytics
  Social media analytics, demonstratie en workshop. Kom naar het media lab en leer hoe je communicatie kunt onderzoeken.


Vind je het lastig om een studiekeuze te maken of twijfel je tussen een aantal opleidingen? Bezoek dan één van onze studiekeuze-workshops. We bieden ook een workshop speciaal voor ouders aan.

 • Werkcollege Oriënteren op een keuze
  Geef jezelf een bliksemstart met dit werkcollege over studiekeuze. Eerst krijg je uitleg over de stappen, daarna ga je gelijk zelf aan de slag!
 • Workshop De knoop doorhakken voor leerlingen
  Heb je al wel een idee wat je zou willen studeren, maar twijfel je tussen een aantal opleidingen? In een kleine groep krijg je opdrachten en coaching waardoor die laatste stap makkelijker wordt. Bezoek deze workshop tijdens de open dag, want vooraf registreren is niet mogelijk.
 • Workshop voor ouders
  Als ouder heeft u meer levenservaring en kunt u een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning van de studiekeuze van uw kind. In deze workshop geven wij inzicht in het studiekeuze proces en handvatten om uw kind nóg beter te begeleiden en ook vrij te laten in zijn/haar keuze. Bezoek deze workshop tijdens de open dag, want vooraf registreren is niet mogelijk.

Laat je door één van onze studenten rondleiden over de VU-campus. Ze vertellen je graag hoe zij de vele faciliteiten die we hier op één locatie hebben gebruiken. Op beide dagen kun je ook in een select groepje rondgeleid worden door het O|2 labgebouw. Op zaterdag kun je met de tuktuk naar Campus Uilenstede om Cultuurcentrum Griffioen en Sportcentrum VU te bezoeken. 

Contact & WhatsApp

Heb je vragen over de open dag, mail dan naar contact@vu.nl, bel 020 – 598 5000 (maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur) of stuur een bericht via WhatsApp:+31 6 107 87 317.

Volg ons op

Facebook-icoon Twitter-icoon Instagram-icoon