VU Bachelordag

Zaterdag 9 februari

Verander je wereld. Studeer aan de VU!

Kom zaterdag 9 februari 2019 naar de open dag op de VU campus in Amsterdam en maak kennis met jouw favoriete bacheloropleidingen.

Tijdens de open dag helpen we je zo goed mogelijk bij het maken van een juiste studiekeuze die aansluit bij jouw talenten, interesses en visie voor de toekomst. Een studie kies je om jouw unieke talenten te ontwikkelen, want dat maakt jou waardevol.

Welke opleiding je ook kiest, als je studeert aan de VU, ontwikkel je innovatiekracht die je koppelt aan internationale maatschappelijke betrokkenheid. We willen je inspireren groter te denken, de wereld om je heen te veranderen én te verbeteren!

Bekijk het rondeschema en meld je aan!

Wat kun je allemaal doen?

Tijdens de open dag staat alles in het teken van jouw studiekeuze en kun je je oriënteren op meer dan 50 bacheloropleidingen van de VU. Op de verschillende informatiemarkten kun je al jouw vragen stellen aan onze docenten en studenten. Daarnaast kun je informatierondes, workshops en proefcolleges bijwonen. Als je nog niet precies weet wat je wilt studeren kun je een studiekeuze workshop volgen.

Je ontdekt alles over het studeren aan de VU; onze campus, de faculteiten en alle faciliteiten waar je gebruik van kunt maken tijdens je studie.

Op zaterdag 9 februari ben je van 08.45 - 16.45 uur van harte welkom op de VU campus. De informatiemarkt zal de gehele dag geopend zijn. Bekijk het rondeschema voor alle sessies. 

Start: 08.45 uur 
Kick-off: 09.15 - 10.00 uur 
Ronde 1: 10.30 - 11.15 uur 
Ronde 2: 11.45 - 12.30 uur 
Ronde 3: 13.00 - 13.45 uur 
Ronde 4: 14.15 - 15.00 uur 
Ronde 5: 15.30 - 16.15 uur 
Einde: 16.45 uur

De VU campus is het beste te bereiken met openbaar vervoer, vanwege trein-, metro-, tram- en bushaltes in de directe omgeving. Plan je route via www.9292.nl naar Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1105 Amsterdam. Vervoer met de auto raden we af vanwege beperkte parkeermogelijkheden (tevens betaald) in de directe omgeving van de VU (P1 VUmc en P2 VUmc). Bekijk de VU campusmap met daarop de verschillende locaties.

We gaan van start in de Aula. Dit is de grootste zaal op de campus. Een mooi moment om je welkom te heten en meer te vertellen over de VU.

Op de verschillende informatiemarkten kun je al je vragen stellen aan docenten en studenten van je favoriete opleidingen. Zij kunnen je meer vertellen over het inhoudelijke programma, het aanmelden en studeren aan de VU. Elke opleiding heeft een eigen stand. Ook kun je kennis maken met diverse studenten initiatieven waarbij je je kunt aansluiten tijdens je studie zoals: Green Office VU, Project VoorUit, A Broader Mind, Community Service Learning en de Amsterdamse Kamer van Verenigingen.

Tijdens vijf informatierondes vertellen docenten en (oud-)studenten je graag meer over hun opleiding. We raden je aan om maximaal drie of vier informatierondes te bezoeken, zodat je ook nog ruimte vrijhoudt voor een bezoek aan de informatiemarkt.

Sommige opleidingen bieden naast informatierondes, een aanvullend programma zoals rondleidingen, proefcolleges en workshops. Je krijgt dan een nog beter beeld van het onderwijsprogramma en de studiemethode. Bekijk het aanvullende programma en schrijf je in!

Bachelor Rechtsgeleerdheid

 • Workshop Oefenrechtbank
  De zitting is geopend! Tijdens de zitting van de oefenrechtbank wordt een echte strafzaak nagespeeld door docenten en studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Je hoort het requisitoir van de Officier van Justitie, het pleidooi van de advocaat, het laatste woord van de verdachte en natuurlijk de beslissing van de rechter.

Faculteit Sociale Wetenschappen

 • Workshop: Ontdek de impact van social media op onze samenleving
  Welk effect heeft social media op jou als persoon? Waar ligt de grens tussen werkelijkheid en fake news? In hoeverre beïnvloed social media jouw mening? In de workshop ‘Explore the impact of social media on nowadays society’ ontdek je het effect van social media op onze maatschappij en leer hoe je als politicoloog, antropoloog of communicatiewetenschapper kunt kijken naar nieuwe ontwikkelingen. 

Bachelor Noterieel Recht

 • Een casus uit de praktijk:
  Duik dieper in de studie Notarieel recht! Tijdens deze mini-werkgroep behandelen we een notariële casus en laten we jou kennis maken met de vraagstukken en dilemma’s die binnen ons vakgebied centraal staan.

Bachelor Communicatiewetenschap

 • Social Media Analytics workshop en demonstratie:
  Na een korte uitleg over welke informatie je uit social media kunt halen en voor wie dat interessant kan zijn, leer je zelf op welke manier je dat kunt doen. Je analyseert aan de hand van een computerprogramma in ons lab hoe mensen op verschillende social media praten over bepaalde personen of onderwerpen en hoe dat bijvoorbeeld over verloop van tijd positiever of juist negatiever wordt.

Bachelor Literature & Society English

 • Workshop: Creative writing:
  Zet je schrijfvaardigheid op scherp met deze praktische workshop Creatief schrijven. In korte tijd leer je hoe je korte en bijzondere stukjes fictie schrijft.

Bachelor Religiewetenschappen: Islam

 • Rondleiding:
  Wist je dat de VU een eigen gebedsruimte heeft? Studenten van de opleiding 'Religiewetenschappen: Islam' laten je graag zien hoe studenten met verschillende achtergronden hun plek aan de VU creëren.
  De gebedsruimte heeft een eigen bibliotheek en elke vrijdag wordt er gebeden.

Vind je het lastig om een studiekeuze te maken of twijfel je tussen een aantal opleidingen? Bezoek dan één van onze studiekeuze-workshops. We bieden ook een workshop speciaal voor ouders aan.

 • Werkcollege Oriënteren op een keuze
  Geef jezelf een bliksemstart met dit werkcollege over studiekeuze. Eerst krijg je uitleg over de stappen, daarna ga je gelijk zelf aan de slag!
 • Workshop De knoop doorhakken voor leerlingen
  Heb je al wel een idee wat je zou willen studeren, maar twijfel je tussen een aantal opleidingen? In een kleine groep krijg je opdrachten en coaching waardoor die laatste stap makkelijker wordt.
 • Workshop voor ouders
  Als ouder heeft u meer levenservaring en kunt u een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning van de studiekeuze van uw kind. In deze workshop geven wij inzicht in het studiekeuzeproces en handvatten om uw kind nóg beter te begeleiden en ook vrij te laten in zijn/haar keuze.

Laat je door één van onze studenten rondleiden over de VU-campus. Ze vertellen je graag hoe zij de vele faciliteiten die we hier op één locatie hebben gebruiken.

Contact & WhatsApp

Heb je vragen over de open dag, mail dan naar contact@vu.nl, bel 020 – 598 5000 (maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur) of stuur een bericht via WhatsApp:+31 6 107 87 317.

Volg ons op

Facebook-icoon Twitter-icoon Instagram-icoon