Voor decanen

Studiekeuze informatie

Als decaan speelt u een belangrijke rol bij de voorlichting aan vwo-leerlingen. In welke fase van het keuzeproces uw leerlingen ook zitten, de VU heeft altijd wel informatie of een passende activiteit die ze verder op weg helpt.

VU Decanendag - 5 oktober 2017
Dit najaar organiseert de VU weer een Decanendag. U bent van harte welkom op donderdag 5 oktober. Het evenement vindt plaats van 12.30 tot 17.30 uur in het Hoofdgebouw op de VU campus.

Wisselwerk: nieuws voor decanen 
VU nieuws dat voor een decaan van belang is. Onderaan deze pagina vindt u eerdere edities van de Wisselwerk.

Open dagen
Als decaan speelt u een belangrijke rol bij de voorlichting aan vwo-leerlingen. U kunt uw leerlingen wijzen op onze open dagen of andere voorlichtingsactiviteiten die de VU aanbiedt.

Actief met wetenschap
De VU-opleidingscoördinatoren organiseren samen met de scholen verdiepende onderwijsactiviteiten voor scholieren om de overgang van het vwo naar de opleidingen van de VU soepel te laten verlopen.

Onderwijsactiviteiten bij u op school
In welke fase van het keuzeproces een scholier ook zit, de VU heeft altijd wel een passende activiteit die ze verder op weg helpt.

VU Matching
De Vrije Universiteit wil scholieren graag op weg helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Naast het oriënteren op de website, het bezoeken van voorlichtingsdagen en verdiepende activiteiten, helpt VU Matching scholieren met het maken van een goede keuze.

Zie hoe VU Matching in z'n werk gaat en hoe het wordt ervaren door scholieren.

Wisselwerk: nieuws voor decanen

Het laatste nieuws leest u in Wisselwerk: de nieuwsbrief die speciaal is geschreven voor decanen, mentoren en docenten uit het voortgezet onderwijs. U kunt hier interessante artikelen lezen en deze eenvoudig met collega’s delen.

Wisselwerk - april 2017
Wisselwerk - september 2016
Wisselwerk - april 2016
Wisselwerk - september 2015
Wisselwerk - januari 2015
Wisselwerk - september 2014

Wisselwerk - januari 2014
 
Wisselwerk - september 2013
Wisselwerk - april 2013

Actief met wetenschap voor leerlingen

Wetenschap moet je doen! Om te beoordelen of studeren aan de universiteit of een bepaalde opleiding past bij de leerling, biedt de VU een aantal programma’s aan waarbij de leerling actief betrokken wordt bij wetenschap.

Itslabs

De VU wil leerlingen uit het voortgezet onderwijs inspireren voor bèta & techniek door verdiepende en uitdagende activiteiten aan te bieden. Zo heeft de VU mede bijgedragen aan de oprichting van de ‘Informatica, Techniek en Science Academy’, de Its Academy.
Itslabs zijn onderdeel van de Its Academy. Deze labs vormen een schakel die de wereld van de school verbindt met de bètatechniek buiten de school. Een Itslab sluit aan bij het curriculum van het vwo en illustreert en verdiept de reguliere lessen op de school. Een Itslab is opgezet voor een hele klas.
Wanneer: Het hele jaar door
Voor wie: vwo klassen 2 t/m 6  
Informatie en aanmelden: www.itsacademy.nl

Studiekeuzeactiviteiten bij u op school

Organiseert uw school komend schooljaar een voorlichtingsbijeenkomst voor leerlingen uit 4, 5 en/of 6 vwo? De VU helpt graag en biedt kosteloos de volgende activiteiten aan:

  • Een algemene presentatie over studeren aan de universiteit (voor leerlingen uit 4/5 vwo en 6 vwo), met onder meer tips voor een weloverwogen studiekeuze en uitleg over selectie en matching bij bacheloropleidingen.
  • Een presentatie over een of meerdere van onze 49 bacheloropleidingen. 
  • Een presentatie over een interessegebied, waarbij verwante opleidingen met elkaar worden vergeleken.
  • Een informatiestand op uw voorlichtingsmarkt.
Heeft u interesse in een of meerdere van bovenstaande activiteiten voor komend schooljaar, laat het ons dan weten via scholen.mc@vu.nl. Wij nemen dan vrijblijvend contact met u op. Ook voor vragen kunt u ons bereiken op dit e-mailadres.