Proefstuderen

Voor één dag student

Proefstuderen kan op diverse dagen door het jaar heen. Je bent een dag(deel) te gast bij een opleiding van jouw keuze. Sommige opleidingen stellen een programma samen waarin jij je met andere studiekiezers verdiept in de opleiding, bij andere opleidingen loop je mee met een student. Na het Proefstuderen heb je een goede indruk van de opleiding en de studenten, en of deze aansluit bij jouw interesses en capaciteiten, waardoor je nog beter een studiekeuze kunt maken. Je bent van harte welkom om te komen Proefstuderen!

In het aanmeldformulier vind je de opleidingen waarvoor je je nu al kan aanmelden. In de komende weken worden meer opleidingen toegevoegd, hou deze site daarom goed in de gaten.

Natuur- en Sterrenkunde en Scheikunde

De bacheloropleidingen Natuur-en Sterrenkunde en Scheikunde zijn gezamenlijke opleidingen van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Aanmelden voor een dagje meelopen kan via de UvA.

Tandheelkunde (ACTA)

De bacheloropleiding Tandheelkunde is een gezamenlijke opleiding van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Aanmelden voor proefstuderen kan via ACTA.